Nakomelingendag

littlebackroad logo-1

Nakomelingendagen 

Nakomelingendagen, het is een begrip geworden… Vanaf 1998 hebben we,  eens in de 2 a 3 jaar, nakomelingendagen gehouden voor de Cavaliertjes afkomstig van Little-Backroad’s. Er kwamen dan tussen de 40 en 60 Cavaliertjes met hun baasjes samen!  Na 7 nakomelingendagen hebben we besloten het wat “kalmer” aan te doen en als nakomelingendagen, elk jaar een wandeling te doen      in het recreatiegebied “Geestmerambacht”.  Houdt de website in de gaten voor de volgende gezamenlijke wandeling!

Hieronder ziet u een samenvatting van de gehouden nakomelingendagen en wandelingen, misschien herkent u zichzelf..veel plezier! <klik op de foto voor een scherpe vergroting>

Nakomelingendag 1998;

De eerste nakomelingendag  spannend.. zou er interesse zijn?  Zeker!  Het was een zonnige dag. Er waren oa een springkussen en paardentram die een rondje door het dorp liep. Als afsluiting natuurlijk een gezamenlijke wandeling door het dorp!  Circa  50 cavaliertjes waren gekomen met een dubbel aantal baasjes.  Voor herhaling vatbaar!

Nakomelingendag 2000;

Alle hoop was gevestigd op mooi weer..  Dat het altijd anders loopt merkten we al snel. Storm met harde windstoten!   Dan maar plan “B”; de schapenstal vrijgemaakt en een akoestisch bluegrass bandje op de stelling voor hooi en stro!  De opkomst was evengoed onverwacht,  circa 40 Cavaliertjes met een dubbel aantal baasjes vonden hun weg naar “Little Backroads” Het was een dag (volgens Karin) om nooit te vergeten!  En toch nog een koude wandeling..  Buiten loeide de storm maar binnen was het warm.. er gingen veel makke schapen in de stal…

Nakomelingendag 2002;

 (helaas onze fotos zijn nog niet up to date..)

Nakomelingendag 2004;

Een fantastische zonovergoten dag met ruim 60 Cavaliertjes! We hadden flink uitgepakt met een springkussen, paardentram, behendigheid en doggiedance. Met een sandwich en een soepje heerlijk om zoveel tevreden mensen te zien.  een geslaagde dag om nooit te vergeten!

Nakomelingendag 2006;

 De 5e Nakomelingendag! wie had dat kunnen denken.. Dat moest groot gevierd worden dus haalden we behalve de “gebruikelijke” dingen een snackwagen bij! De opkomst was geweldig, zeker 70 cavaliertjes liepen rond. Mooi weer, lekker eten, goede gesprekken en.. je eigen cavaliertje! Een geslaagde zonnige dag.

Nakomelingendag 2009;

Het werd weer tijd! Veel mensen vroegen al; wanneer weer?? Nu was het weer zover! Een mooie winderige dag met veel oude bekenden (ook cavaliertjes) Het begint een beetje op een reünie te lijken. Ook de een gegraveerde beker met logo en jaartal, begint een verzamelobject te worden.. Weer veel blije mensen met hun cavaliertjes gezien en natuurlijk, de dag afgesloten met een wandeling. (in het dorp weten ze het al..)

Nakomelingendag 2011;

 Een mooie zonnige dag voor veel Cavaliertjes met hun baasjes die weer hun weg vonden naar “Little Backroad’s” in Waarland. Ze waren er allemaal weer, al onze vrienden en kennissen die ons hielpen bij het in goede banen leiden van een Nakomelingendag! Het is zo groots geworden dat een weiland gebruikt moest worden als parkeerplaats.. Ouderwets gezellig met veel bekende gezichten en hondenkoppen.. 

Nakomelingendag 2017;

Helaas door de slechte weersvoorspellingen afgelast..

Wandeling “Geestmerambacht” 2018;

Het heeft even geduurd, maar we  worden ouder en hadden onze tijd even nodig voor het verlies van onze clown. Inmiddels hebben we besloten elk jaar als nakomelingendag een wandeling te houden in het recreatiegebied “Geestmerambacht” in Langedijk. Tijdens deze eerste wandeling zagen we veel oude en vooral ook nieuwe gezichten! Met mooi weer, een wandeling van ongeveer 5 km lekker bijpraten en.. hoe is het nou met….. en een versnapering als afsluiting, een goede invulling van deze nieuwe Nakomelingendag!

Wandeling “Geestmerambacht” 2019;

We hadden er zin in!  De verzamelplaats de parkeerplaats liep rond 10h30 vol met liefhebbers met hun cavaliertjes. Na een toespraakje van de baas lekker op pad! een vochtig parcour rond het meer waar cavaliertjes los mochten lopen en vaak diepe plassen tegenkwamen. Een hondenparadijs zo met elkaar. Daar doen we het voor, het plezier in de cavalier! Na een groepsfoto op naar de gasterij voor een gebakje! Dit vraagt om meer…. We kijken uit naar volgend jaar. Misschien op dierendag?? 

Wandeling “Geestmerambacht” 2021;

Nadat de eerste geplande wandeling op 3 oktober was geannuleerd wegens een te verwachten neerslag van 14 mm!  toch een mooie en gezellige wandeling gedaan een week later; zondag 10 oktober 2021. Er waren circa 30 cavaliertjes met hun baasjes.  Bij elkaar ongeveer 60 man met kinderen.  We zijn blij dat we weer veel bekenden hebben gesproken, er werden zelfs (cavalier)familieleden gevonden. Onderweg hebben we nog een heerlijk bakje koffie gedronken met gebak in een zonnetje.  Er zijn mooie reacties geweest en we kijken uit naar volgend jaar 2022. Misschien op dierendag??