Veel gestelde vragen

  littlebackroad logo-1

Veel gestelde vragen;

  V: Hoe moet ik laten blijken dat ik interesse heb in een pupje? A: Je kunt mij bellen of via de website het antwoordformulier invullen,  ik reageer zo spoedig als mogelijk!

 

  V: Wat gebeurd er met  mijn  gegevens? A: Ik bewaar die,  zodat ik via dit E-mail adres ook kan reageren zodra er een nestje geboren wordt.

 

  V: Heb ik direct kans op een pupje? A: Meestal moet je even wachten, blijf informeren naar de stand van zaken!

 

  V: Om “met de deur in huis te vallen”;  Wat kost een Cavaliertje? A: De prijs van een Cavaliertje kan in uw ogen fors zijn en is opvraagbaar;  voor minder van die prijs  zou je  een  Cavaliertje of gelijkend op Marktplaats kunnen  vinden.  Realiseer je,  dat dit dan meestal  hondjes zonder medische onderzoeken zijn,  die zonder garantie of contract worden verkocht.

 

  V: Hoe verloopt het contact? A: Als je serieus belangstelling hebt, stel ik het op prijs dat je langskomt voor een gesprek.

 

  V: Wat voor hondje past er bij mij? A: Er moet een click zijn tussen jou en de pup. Een  gesprek dient er ook voor je te informeren wat  er van je gevraagd wordt een pup op te voeden en te verzorgen, zodat dit een evenwichtig  Cavaliertje kan worden.

 

  V: Zijn de ouders van de pups medisch onderzocht? A: Wij fokken alleen maar met ouderhonden waar alle mogelijke medische onderzoeken op zijn verricht.

 

  V: Wie bepaald deze medische onderzoeken dan? A: De Cavalierclub Nederland en de Raad van Beheer op kynologisch gebied schrijven de verplichte medische onderzoeken voor.

 

  V: Welke medische onderzoeken zijn dit, want ik hoor veel over hartproblemen en syringomyelia? A: Deze medische onderzoeken zijn ook verricht. De resultaten hiervan moeten ook overlegd worden aan de Cavalierclub en Raad van Beheer.

 

  V:  Heb ik door deze medische onderzoeken de garantie dat mijn hondje gezond is? A: Door deze medische onderzoeken proberen wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid te betrachten een gezonde pup af te leveren.  100% garantie op een levend wezen kan niemand je geven.

 

  V: Op welke leeftijd kan ik de pup ophalen? A: In ieder geval niet voor 8 weken!

 

  V: Is de pup ontwormd en geënt voordat ik hem ophaal? A: Ja; De pup is ontwormd en bij de aflevering van je pupje krijg je een dierenpaspoort mee, waarin de uitgevoerde enting is vermeld.

 

  V: Bij de dierenzaak om de hoek kan ik goedkoop hondenvoer kopen is dit slim? A: Meestal niet… het is verstandig je pup hetzelfde voer te geven, wat hij of zij gewend is. Bij aflevering stel ik je in de gelegenheid ditzelfde voer tegen gereduceerde prijs mee te nemen.

 

  V: Moet ik nog op puppycursus met mijn pup? A: Dat is voor iedereen persoonlijk, de ervaring is dat je zelf heel veel opsteekt.

 

  V:Wanneer kan ik daarmee beginnen? A: Dit kan je  tussen de 8 en 12 weken even vragen bij de Kynologenvereniging bij je in de buurt.

 

  V:Wat is het nut van een bench? A: De pup voelt zich daar veilig en geborgen in.

 

  V: groeien de pups op  in huis? A: Ja, de pups groeien op in huis met onze kleinkinderen.

 

  V: regelmatig wordt gevraagd wat er aan te doen is, als het hondje een droge huid en/of vacht heeft waardoor kale plekken ontstaan; A: Wij raden aan een supplement Hokamix en lijnzaadgranulaat door het voer te geven. Onze ervaring is dat dit zowel voor de huid/vacht en conditie goed is, maar dat dit ook een reinigende werking heeft voor de anaalklieren.