Nieuws

littlebackroad logo-1

Nieuws;

Kijk voor actuele informatie over onder andere; import en entingsboekjes op de site van de Raad van Beheer;

Wandeling “Geestmerambacht” 2021;

Ja natuurlijk kan en mag het weer! maar we doen het in verband met de weersvoorspelling van 11mm regen!  NIET op  zondag 3 oktober maar;         op  -zondag 10 oktober-..       zelfde plaats en tijd! Het kan en mag weer!  Met inachtneming van eventuele veiligheids maatregelen, organiseren wij weer op zondag 3 oktober 2021 een wandeling met onze cavaliertjes in het recreatiegebied  “Geestmerambacht”  in Langedijk. We verzamelen op de parkeerplaats van het recreatiegebied aan de zijde van de Wagenweg (tegenover Droompark Molengroet)  We starten rond 10h30 uur en wandelen dan circa 5 km rond het meer.  Halverwege doen we een kopje koffie of frisje met een koek. Omdat het de wens van velen is contact te houden met elkaar, willen wij ieder jaar op de eerste zaterdag of zondag in oktober een wandeling door het recreatiegebied “Geestmerambacht”   houden. Tot dan, blijf gezond en tot ziens!

Pupinformatie;

Af en toe worden in ” Little Backroad’s” pups in de kleuren, blenheim,tricolour,black and tan en ruby geboren. Deze pups worden gefokt uit verantwoordde combinaties, waarbij nadrukkelijk met de afstamming rekening wordt gehouden. De ouderdieren worden voordat tot een combinatie wordt overgegaan medisch getest. Slechts goedgekeurde cavaliers worden voor de fok gebruikt. Alle cavaliers hebben in principe een aantal shows “gelopen”, waarbij de exterieure kwaliteit door een keurmeester wordt beoordeeld. Kijk onder de knop “pupinformatie” voor het laatste geboortenieuws!

 

 

Contract;

De pups worden afgeleverd onder contract.  Dit contract is samengesteld door onszelf afgestemd met een jurist.           zie>   koopcontract.

 

Controle door Raad van Beheer op kynologisch gebied;

Op 17 juni 2014 heeft een medewerker van de Raad van Beheer een onaangekondigde locatiecontrole uitgevoerd van “Little Backroad’s” op grond van de Uitvoeringsregels Locatiecontroles. Deze controles vinden steekproefsgewijs plaats. De Raad van Beheer heeft geoordeeld dat de “locatie” van “Little Backroad’s” voldoet aan de gestelde regels.   Dit is een eerste stap in de richting van de door de regering voorgestelde welzijnsnormen waaraan ALLE hondenfokkers in Nederland zich minimaal zouden moeten houden betreffende onder andere de aandachtsgebieden Identificatie en registratie, verblijfplaats, klimaat, transport, vloeren en wanden, voeding en verzorging, hygiëne, fokbeleid, socialisatie pups, (preventieve) gezondheidszorg (vaccinatie), voortplanting, nestomstandigheden etc.etc.   Uiteindelijk kunnen deze beoordelingen leiden tot een vrijwillige certificering van “Little Backroad’s ” voor de fokkerij van honden.